Om Pia Ryding

Mit forfatterskab handler om børn. Jeg skriver børnebøger, fagbøger om børn og romaner til voksne, hvor omdrejningspunktet er børn.

Det har ikke så stor betydning for mig, hvordan børnene ser ud. Alligevel kan jeg se dem ret tydeligt for mig. Historierne om og med børnene dukker op af sig selv, og så er det bare at give slip og lade fingrene arbejde.

Jeg skriver en del om højt begavede børn, men også om helt gennemsnitlige og ret ualmindelige børn. Det væsentlige i alle historierne er et ønske om, at børn skal have det godt. Det behøver ikke være overlykkeligt eller fuldstændig problemfrit, men grundlæggende trygt og med masser af den helt nødvendige omsorg.

Det kan være, at jeg underdrev det med de højt begavede børn. De to fagbøger blev startskuddet til at skrive børnelitteratur om højt begavede børn. Senere udviklede jeg læs-svært konceptet. Bøger, med en højere lix end det, der ellers regnes for alderssvarende. Det er nu ikke kun til de højt begavede børn, men også til de børn, der bare elsker at læse og derfor er supergode til det.

Måske er dette mit udgangspunkt på grund af min barndom. Måske er der slet ikke noget måske her. Det må du selv dømme, eventuelt kan du læse Smukke & lille skat.

 

Apropos de bøger jeg har skrevet. Jeg holder gerne oplæg eller foredrag med udgangspunkt i en eller flere af mine bøger.

  1. Hvorfor er børn dit fokus?

  2. Hvad med voksne, er de slet ikke interessante?

  3. Hvad kan jeg bruge de gratis ressourcer til?

  4. Hvor finder jeg dine bøger?

  • Ganske enkelt tror jeg, at en bedre barndom giver bedre voksne. Så det er små skridt mod et bedre, større hele.

  • Jo, selvfølgelig er voksne også interessante. Alligevel sniger børnene sig ind. Børn er en superkraft, der kan påvirke et voksent menneske ekstremt voldsomt.

  • Du kan bruge de gratis ressourcer til at give videre til andre, der har behov for at vide mere. Det kan nogle gange være godt, at henvise til en tredje, hvis den anden er skeptisk. Artiklerne med Ole Kyed er ofte brugt som samtalestarter eller samtaleværktøj.

  • Alle mine børnebøger bliver udgivet på Forlaget SUPER, mine to fagbøger er udkommet på GeGe forlag og Smukke & lille skat er udkommet på Skriveforlaget.  Hvis du trykker på den enkelte bog, finder du et link så du kan købe bogen. Alle bøgerne kan også lånes på biblioteket.

Ressourcer og artikler