Min første bog blev udgivet i 2017, og er en autofiktions roman om min og min søsters historie. Romanen fik en del forskellige ord – ubehagelig, vigtig, foruroligende, tankevækkende, gribende - med på vejen. Det er en voldsom historie om seksuelle overgreb, manglende voksne og et liv, som jeg ikke ønsker for nogle børn. At skrive historien åbnede op for min kreativitet, og jeg fandt ud af, at jeg elsker at skrive.


Pressemeddelelse foto forfatter Pia Ryding

Mit næste projekt blev en fagbog 'Højtbegavede børn i dagtilbud, Find dem og Udfordr dem' til professionelle om de yngste højtbegavede børn. Bogen er skrevet med udgangspunkt i den viden, jeg har opbygget efter at have arbejdet med og uddannet mig i emnet over en årrække.

Jeg er medstifter af og tidligere bestyrelsesmedlem og rådgivende konsulent i Gifted Children. Jeg var også medarrangør af d. 21. verdenskonference for den internationale organisation World Council for Gifted and Talented Children, der blev afholdt i Danmark i 2015 samt medarrangør af flere mindre konferencer for forældre til højt begavede børn. I samarbejde med Ole Kyed har jeg skrevet artikler om højt begavede børn.

Jeg har arbejdet som projektleder siden 2000, og som freelance projektleder siden 2005. Mit fokus har altid været mennesket, og jeg har derfor taget en coach- og proceskonsulentuddannelse samt en master i uddannelsesvejledning- og planlægning med fokus på højt begavede børn – se evt. mit CV på LinkedIn.

Sideløbende med alt dette har jeg taget kurser i bl.a. positiv psykologi, retorik, læringsstile, didaktik og undervisningsmetoder samt det at skrive.

Min røde tråd er et dybfølt ønske om, at alle mennesker - og især børn - skal have det godt. Jeg er født og opvokset på Nørrebro, og det er også her størstedelen af min roman Smukke & lille skat foregår.