I min første roman fortæller jeg om min og min søsters barndom og ungdom. Det var ikke en dans på roser, men det har gjort mig taknemmelig for alt det spændende, interessante og udviklende, jeg siden har opnået. Og det har gjort mig opmærksom på, hvad der er noget af det allervigtigste, nemlig at passe på børnene.


Jeg er født og opvokset på Nørrebro, og det er også her størstedelen af min roman Smukke & lille skat foregår.Pressemeddelelse foto forfatter Pia Ryding

Det var en tilfældighed, at jeg endte som projektleder. Jeg havde søgt ind på læreruddannelsen, men kom ikke ind og så måtte jeg finde på noget andet.

Efter en længere rejse tænkte jeg, at der måtte ske noget mere og andet. Så jeg tog en coachuddannelse (og efter det en proceskonsulentuddannelse). Den har givet mig anderledes projektlederopgave - jeg har været mentor og sparringspartner for projektledere, men jeg har også brugt mine kompetencer som coach og rådgiver for især forældre til højt begavede børn.

Jeg en master i uddannelsesvejledning- og planlægning. Ganske enkelt fordi jeg var så træt af at høre, at jeg jo ikke kunne vide noget om højt begavede børn, når jeg hverken var lærer eller pædagog.

Der har været flere veje til arbejdet for at sikre de højt begavede børn samme fokus som andre børn. Udover frivilligt arbejdet, har jeg bl.a. skrevet artiklerne Højt begavede børn i dagtilbud og Højt begavede børn i indskolingen.

Ole Kyed mente, at artiklen om højt begavede børn i indskolingen var så god, at den burde blive til noget mere. Men det er den ikke blevet endnu. Der var ganske enkelt en anden bog, der måtte ud først.

Processen har været op og ned. Fyldt med debutantfejl, tvivl, opbakning og overvejelser. Samtidig har det hele tiden været enkelt for både min søster og jeg – kunne vi bare hjælpe og redde en, som os – så var det alle anstrengelserne værd.

Noget af det spændende undervejs har været at finde ud af, at jeg er er vild med at skrive. Faktisk så glad for det, at jeg nu er i gang med min næste roman …