Højtbegavede børn i dagtilbudPIA RYDING - Højtbegavede børn i dagtilbud - Find dem og udfordr dem - piaryding.dk

Den første danske bog om højtbegavede børn i alderen 0-6 år. Bogens udgangspunkt er at høj begavelse bør kunne spottes fra de allertidligste år. Dette underbygges med evidens, beskrivelser, lister og skemaer, så identifikation bliver en reel mulighed.

Bogen er praksisrettet med udgangspunkt i de karakteristika, der ofte ses højt begavede børn. Udover karakteristikaene er der også skemaer, der præcist beskriver det højt begavede barns kunnen på forskellige tidspunkter i barnets liv.

Den praksisrettede tilgang giver den professionelle mulighed for at møde det højtbegavede barn på måder, der fremmer det højt begavede barns sunde udvikling.

I bogen finder du desuden beskrivelser af diagnoser, træk og præmisser, der kan have betydning for det højt begavede barn trivsel.

Læs mere her / Køb bogen hos forlaget GeGe

Smukke & lille skat – en familiehistorie om overgreb og tavshed

Smukke & lille skat, om at have en barndom i noget, der ligner en helt almindelig familie, men hvor børnene igen og igen er overladt til sig selv og deres desperate forsøg på at nå de forældre, der ikke rigtigt er der.

Smukke & lille skat er trods temaet en glad bog. Det er en bog om at ville, kæmpe, overleve og vinde. Både min søster og jeg har prøvet at lukke øjnene for historien, har nydt sejrene i stilhed. Og alligevel bor de i og hos os, historierne. Nu giver jeg historien videre. Så den kan genfortælles, gøres større eller mindre, få sit eget liv. Det er ikke længere nødvendigt, at det kun er min. Jeg vil gerne dele, blive klogere, vise at en stemme kan have stor magt. Magt til at vælge, magt til at ændre liv,” siger Pia Ryding om baggrunden for at have skrevet Smukke & lille skat.

Læs mere her Find bogen hos Skriveforlaget og lydbogen hos momolyd

 

Skrevet om bogen:

Er i tematik og fortællemåde i familie med Vita Andersens Indigo, Vigdis Hjorths Arv og miljø, Lotus Turells Hemmeligheder for pige og Tove Ditlevsens Det tidlige forår, og vil helt sikkert begejstre læsere, der også nyder de fire andre damers evne for at erindre og skrive gribende scener mellem børn og forældre.

… hvor er det modigt og vigtigt, at Pia og Mille har delt deres historie med os alle. … Av, mit hjerte en bog.

Litfix.dk

 

”Smukke & lille skat – en familiehistorie om overgreb og tavshed” er en meget troværdig fortælling i al sin grumhed. Samtidigt er det også en bog, der forhåbentlig kan gøre lærere, pædagoger og andre klogere på hvilke signaler man skal se efter med i børn for at opdage omsorgssvigt.

Bogrummet.dk

 

Forfatteren viser, hvorfor det er så vigtigt at italesætte disse overgreb.

Lektørudtalelse fra DBCSmukke og lille skat